Познавање на производот

 • Мини колор доплер ултразвукот донесе големи промени на теренот

  Мини колор доплер ултразвукот донесе големи промени на теренот

  Рачен безжичен Б-ултразвук Во ерата на информации, мора да верувате дека не само големите податоци го водат развојот на времето, туку и оние црни технологии кои ги прекршуваат правилата.На пример, безжичен рачен ултразвук.Дозволете ми да ви го претставам овој амази...
  Прочитај повеќе
 • Хипербарична кислородна терапија - каде делува?

  Хипербарична кислородна терапија - каде делува?

  Што е хипербарична кислородна терапија?Во средина повисок од еден атмосферски притисок, процесот на вдишување високи концентрации на кислород за лекување на болести се нарекува хипербарична кислородна терапија.Хипербаричниот кислород може да го зголеми снабдувањето со крв и концентрацијата на кислород...
  Прочитај повеќе
 • Новиот фаворит на кислородната терапија-хипербарична терапија со кислородна комора HBOT

  Новиот фаворит на кислородната терапија-хипербарична терапија со кислородна комора HBOT

  1) .Кислородот е потеклото на животот.Кислородот е основата на лекувањето.Кислородот игра важна улога во нашиот секојдневен живот.Кислородот е потеклото на животот, кислородот е основата на лекувањето.Ако ни недостасува кислород, знаете ли што би се случило?Оддел за неврологија: 1...
  Прочитај повеќе
 • Херој за спасување живот - автоматизиран надворешен дефибрилатор

  Херој за спасување живот - автоматизиран надворешен дефибрилатор

  1. Дефиниција за автоматизиран надворешен дефибрилатор и неговата историја Потеклото на дефибрилацијата со електричен шок може да се проследи уште во 18 век.Уште во 1775 година, данскиот лекар Абилдгард опишал серија експерименти.Развојот на практични дефибри...
  Прочитај повеќе
 • Како да се избере соодветна хипербарична кислородна комора?

  Како да се избере соодветна хипербарична кислородна комора?

  Хипербаричната комора е специјална медицинска опрема за хипербарична кислородна терапија, која е поделена на два вида комора под воздушен притисок и комора под притисок на чист кислород според различниот медиум на притисок.Опсегот на примена на хипербаричната ча...
  Прочитај повеќе
 • Како да читате повеќепараметарски монитор за пациенти?

  Како да читате повеќепараметарски монитор за пациенти?

  Со континуираниот развој на модерната медицина, мониторите се широко користени во ICU, CCU, операциони сали за анестезија и различни клинички одделенија во болниците.Континуирано следење на ЕКГ, отчукувањата на срцето, дишењето, заситеноста на крвта со кислород и крвниот притисок и...
  Прочитај повеќе
 • Трендовите за воведување и иден развој на инвалидската количка

  Трендовите за воведување и иден развој на инвалидската количка

  Во денешното општество, трендот на стареење на населението станува се посериозен, а глобалното население на возраст од 65 и повеќе години расте побрзо од помладата група.Додадете го на тоа влијанието на последиците од COVID-19.Побарувачката за инвалидски колички и нивна рехабилитација про...
  Прочитај повеќе
 • Нов модел Чиста тврда хипербарична кислородна комора

  Нов модел Чиста тврда хипербарична кислородна комора

  СОВИД-19 го промени начинот на живот за сите нас, особено за личноста која е заразена со вирусот.Кај многу тешки пациенти инфицирани со новиот вирус на коронарна пневмонија, заситеноста на крвта со кислород е ниска.Снабдувањето со кислород е многу неопходно за овој вид на пациенти...
  Прочитај повеќе
 • Монитор за крвен притисок

  Монитор за крвен притисок

  Во денешно време се повеќе луѓе чувствуваат голем притисок за својот живот и почнуваат повеќе да внимаваат на своето здравје.Така, некои луѓе би купиле некои медицински помагала за домаќинство дома за да тестираат дали се здрави како оксиметар, крвен притисок и термометар.Денеска да...
  Прочитај повеќе
 • Како да изберете стил на оксиметар на врвот на прстите?

  Како да изберете стил на оксиметар на врвот на прстите?

  Со ширењето на СОВИД-19, се повеќе луѓе беа заразени со вирус.Дури и луѓето беа излечени од вирусот, тие сè уште имаат некои последици со нивниот живот.Затоа, оксиметарот станува неопходен за пациентите кои биле сериозно заразени.Секако, можете да ...
  Прочитај повеќе